Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива

Гледайте Катрин и Светлана и мислете какви искате да станете
Обновена: 20 окт 2015 14:11 | 20 окт 2015 09:02, Александър Попов
223
Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива
Снимка: Нова тв

Вече стана традиция във VIP Brother "модели" да бъдат препитвани за елементарни познания по география, литература, история. И зрителите да изпадат в потрес от липсата на каквато и да е била обща култура.

Снощи в Залата на срама, където вече трайно са се настанили Тризначките, Азис, Десислава и Черната Златка, с шут влязоха Светлана Василева и Катрин Вачева.

Катрин, която досега се хвалеше с двете си висши образования и влизаше в полезрението на шоуто с веждите си, не успя да назове столиците на Португалия, Швеция и Унгария. Не можа да даде отговор и какво честваме на 2 юни, но все пак се досети, че "тогава вият сирените". От устните й излизаше едно "Шет" (предполага се, че това идва от английското "shit"-б.а.).

Светлана Василева отиде още по-далеч и обяви, че столицата на Белгия е Холандия, за столиците на Англия и Полша пък въобще не стигна и до предположение. Нейната неграмотност стигна висините и с изписването на думата "кренвриш".

Зрителите сигурно са завряли от тъпотията им и как на тяхната вече достолепна възраст се излагат на въпроси, на които децата няма и да се замислят. Най-лесно е да се лепне етикета, че плеймейтки и манекенки са дарени от Господ със силиконов мозък.

И тук трябва да похвалим Големия брат. Ясно е, че шоуто разчита на най-низките ни страсти, разчита на воайорство и злорадство, за да трупа рейтинг. Но в случая трябва да сме благодарни поне за едно - вади на показ модели на поведение.

Ясно е, че подобни илитерати трудно могат да бъдат някакъв пример. Красиви отвън, кухи отвътре. Всъщност, те не са и красиви. Това, че са се подложили на някакви пластични корекции не ги прави красиви. Катрин и Светлана са модели само в техния си собствен свят и могат да дишат прахта на Ернестина Шинова на тема красота, въпреки, че може да им бъде и майка.  

Престъпление е подобни жени да ни бъдат представяни за ВИП, а в студиото да ги коментира Черната Златка, която видиш ли едва ли не тръгнала на училище след нейната излагация. Не, такива жени трябва да се гледат до втръсване и тийнейджърите да следят внимателно какви не трябва да бъдат.

Защото красотата може да ти помогне до някакво време, но тъпотията е до края на живота. Не е важно да знаеш столиците на държавите, важното е да не гледаш с телешки поглед, който издава пълна незаинтересованост. Не ми пука дали изкарват 1000 лева на ден и се возят с Бентли, пука ми моите деца и техните връстници да не заприличат на тях.

Защото с представянето на ВИП-аджийки като Катрин Вачева се подменят ценности. Да ни налагат, че тя е красива е престъпление към естетиката. Нямам идея дали наистина има две висши образования, но ако е така образователните ни министри трябва вкупом да се извинят на всички българи, че доведоха системата до момент, в който и без начално образование можеш да се сдобиеш с диплома. Единственото радващо е, че тези дипломи не са с медицинска насоченост и живота ни не зависи от неграмотници.

Да ни се налагат за ВИП Светлана Василева или Моника Валериева, които са известни единствено заради клюките с кой футболист са преспали, е модел. Модел на падението на стотици девойки, които са си поставили за цел да бъдат известни. За няколко дни, за няколко месеца, да речем за година-две. И от екстеншъни и изкуствени подобрения са забравили да четат, да мислят и да общуват. Те не знаят столици, важните дати от историята ни, те се интересуват от кубици и импланти. Не са прочели един ред от Иван Вазов, но цитират Хорхе Букай. Постват на страниците си във Facebook мъдри мисли, но дори не ги разбират.

А ние седим и злорадстваме колко са тъпи. Май тъпите сме ние, че сме допуснали такива персони въобще да излизат на преден план...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100% нагласено !!! Катринка е ку,,,а но не е проста
115
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия ги знаем, че са извънредно ***, но поне красиви да бяха....
114
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великолепен материал.Културата на една държавао е много съществен елемент от националната й сигурност. Това го знае целия свят, но не и у нас. Народът ни го е казал "*** народ-слаба държава". Простащината на участниците във ВИП-а е следствие от 25г. насажданата американщина у нас. Вещите и имиджа са всичко, а културата и знанията - нищо. Подобна простотия е масова. До скоро работех във фирма, където всички на възраст 20-40г. бяха на това ниво, че дори и по-зле. Не издържах и напуснах.
113
0
 
22
 
! Отговори
tatyana преди 8 години
Голямо опростачване и оскотяване,видях в образа на тези две девойки-които даже не приличат на момичета,а на травестити-жалко за тях.
112
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Катрин преди време един футболист се пробва да и направи мозъчни гънки, но явно не е успял :(((
111
6
 
6
 
! Отговори
Абеее преди 8 години
Айде айде... Че са глуповати момичетата то е ясно. Ама чак пък да не знае, че Лондон е столицата на Великобритания... Малко нагласена ми се вижда работата. Най-малкото на шопинг са я водили чичаците там. Хич да не е, поне държавата е запомнила. За пари на какво ли не се правят тия женици. А продуцентите си правят реклама с простотия. Те от зор Преславчето пак вкараха, та що останало да се направят две наковални на маймуни.
110
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истС надменно подминаване на такива прояви като "просташки" сме се докарали до това положение. Не е виновно предаването. То показва хората, за които ежедневно работещи и безработни четат информация в сайтовете - кой с кого какво направил и къде точно го е направил. Ако отворите който и да е клюкарски вестник или сайт, които са с посещаемост и тираж колкото на всички останали, взети заедно, ще видите, че това са хора, за които се изливат тонове информация. И най-важното - има кой да я търси.
109
2
 
35
 
! Отговори
ист преди 8 години
Не гледам това просташко предаване, но разбрах от коментариите, че така наречените VIP персони си вадят хляба не с главите , а със задниците си.
108
1
 
16
 
! Отговори
Бела Жига преди 8 години
Браво Сашо, добър анализ :)
107
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нему трябва да момичето да знае столици или въобще да има някаква елементарна обща култура.Не и влиза в работата.Разберете го,всеки се развива според предпочитанията и целите които има. Като отиде при големия дебел чичко той няма да я пита коя е столицата,или кой е написал това... Ляга ,*** ,разкрачва и при това да го прави добре.Не е много лесно и това!!!
106
2
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
А ти серинясали Кренвриши не си ли яла !!!
105
11
 
26
 
! Отговори
zara преди 8 години
Най-противна е Ернестина, която си прави собствен ПР и трупа капитал на гърба на тъпите девойки. Тя се има за много умна и овладяваща всяка ситуация и при всеки конфликт тя демонстративно афишира фалшивото си съчувствие. Само крайно елементарни хора може да се вържат на огромното й двуличие. Истинското й лице пролича когато се нахвърли на Луна като истинска усойница. Не че Луна е цвете, но Ернестина забрави да се прави на благородна и всички я видяхме на какво прилича.
104
15
 
13
 
! Отговори
asd преди 8 години
Баламурници сте вие, че вярвате на подобни манипулации. Всичко е режисирано. Мислите ли, че някой ще постави Холандия за столица на каквото и да е, особено човек, който знае, че столицата на Швейцария е Берн (повече от 80% от българите, това не го знаят). Ефекта от цялата схема е уникален, някой хора станаха милионери от вашата глупост.
103
6
 
5
 
! Отговори
агне-багне преди 8 години
Г-н Попов, което е така - така е, но специално за "кренвриш" много добре знаете всички гледали, че беше нарочно сгрешено, за да бъде Луна залята с ***... което си беше готина стратегия към лудата фолкаджийка. Не е коректно да го причислявате към останалото.
102
0
 
16
 
! Отговори
сина преди 8 години
Това са ВИПаджиите - вижте ги всички, помнете ги, след време ще се изучава випбрадър в учебниците - помнете ги хора, и се опомнете за какво живеем, какво дадохме и какво искаме от живота си, който е прекалено кратък !?!?!?!?!?
101
0
 
22
 
! Отговори
111 преди 8 години
Не са само моделките така, една моя колежка ме пита - Абе ти знаеш ли, че имало такова нещо Мачу Пикчу,защото си мислех че е лаф,а то имало такова място?!!!И това жена на 44 години ме пита...И същата, която ходеше все с богати мъже и парадираше с това, не знае думата меркантилност,не можа да я повтори, и смисълът и не знаеше,пък камо ли да я напише..И в един и същ разговор споменава n пъти,че кремът за лице и е ту от Милано,ту от Мадрид, и аз я питам от къде последно,а тя-Оф, кво се заяждаш..
100
0
 
15
 
! Отговори
Дебилиян: преди 8 години
Това е най-видимото и голямо "постижение" /вероятно съвсем целенасочено?!/ за целия ни "демократичен преход" - тотално и катастрофално опростачване на народонаселението!
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mi situaciaya sled tova kogato gumov obqsnqva kato na malko dete i dava znaniq a samiqt toi greshi nai-dulgata reka v evropa bila dunav :d ne volga
98
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема на България не е в тези две момичета и такива като тях!Проблема е там,че с такива като тях е пълна държавната администрация,бордовете на бая държавни и частни фирми и т.н.!*** тях журналистите странно защо не ги виждате и не пишете за тях?!
97
0
 
18
 
! Отговори
321 преди 8 години
Казват, че грозните са умни, но явно има и изключения!